Virtual Trainer Apps

2014-02-08

Efter stora framgångar med våra appar utanför Sverige så lanserar vi nu även en engelskspråkig sajt på virtualtrainerapps.com för våra internationella appanvändare.

Följ oss där och på facebook för att hålla koll på de senaste appnyheterna!

Whitelabel Mobilapp

2013-06-26

Skaffa en egen mobilapp – anpassad och byggd från grunden för just gymanläggningar.

Efter över ett år under det egna namnet Virtual Trainer Mobil så har vi nått status som Sveriges tveklöst populäraste gymapp med över 50 000 nedladdningar och ett snittbetyg på 4.5/5.0 på över 500 skrivna recensioner.

Nu erbjuder vi svenska gym möjligheten att sätta sitt eget namn och sin egen branding på vår applikation för att släppas gratis som en oslagbar tjänst för medlemmarna.
Leverera ett mervärde till era kunder som är efterfrågat, som garanterat kommer att användas och som är ljusår före era konkurrenters mobila tjänster.

137st nya övningsfilmer

2013-05-28

Nu släpper vi 137st nya övningar och 3st helt nya redskap till både pekskärmen och mobilapplikationen!

Övningarna utförs av Jenny Ahlin och är fördelade enligt följande:
Kroppsövningar: 28 st
Gummiband: 23 st
Gymboll: 22 st
Bosuboll: 21 st
Hantlar: 21 st
Skivstång: 16 st
Kettlebell: 6 st
Vipr: 3 st
Hjul: 3 st

10 000 Mobila användare!

2012-10-05

Virtual Trainer är oerhört stolta över att idag ha nått 10 000 registrerade användare på vår applikation Virtual Trainer Mobil!

Appen har även de två senaste veckorna legat som #1 under Mest populära för Hälsa och Motion!

Kontakta gärna oss för mer information om hur ert gym kan dra nytta av våra mobila produkter.

Fler gym väljer Virtual Trainer

2012-07-04

Virtual Trainer fortsätter leverera under våren och sommaren. Några gym där Virtual Trainer har installerats är Hagabadet (Göteborg), Golds Gym (Östersund), Hotel Tylösand (Halmstad), Elite Hotels(Stockholm, Eden Park) och Puls & Träning (Mönsterås).

Virtual Trainer är en självklarhet på vart gym så tveka inte att kontakta oss för att få veta mer!

Boka pass

2012-07-03

Nu kan Virtual Trainer även erbjuda våra kunder att visa scheman och boka gruppträningspass direkt på gymgolvet via skärmarna*. Medlemmarna trycker bara på valfritt pass, väljer ett datum och skriver in sina uppgifter, så är passet bokat.

Några av våra kunder som använder passbokningsfunktionen är Hagabadet i Göteborg och Golds gym. Passbokningen används flitigt och hjälper till att effektivisera arbetet för de anställda och öka servicen för medlemmarna.

Virtual Trainer är en självklarhet på vart gym så tveka inte att kontakta oss för att få veta mer!

*För mer info om integrering av bokningssystem, kontakta oss på 035-28 20 305 eller info@virtualtrainer.se

Virtual Trainer Mobil

2012-05-16

För att göra våra pekskärmar ännu kraftfullare så släpper vi nu äntligen Virtual Trainer Mobil som en applikation helt gratis (under begränsad tid) till iPhone! Med VT Mobil har era medlemmar tillgång till Virtual Trainer övningarna vart dem än är och allt är synkat med informationen som finns på gymmets pekskärm.

Medlemmarna kan redan nu bygga sina egna träningsprogram och dela med sig av dem till sina vänner men inom kort kommer även en stor uppdatering till Virtual Trainer pekskärmarna som ger samma möjligheter direkt på gymgolvet! På det viset kan era medlemmar bygga sitt träningsprogram hemma i lugn och ro för att sedan logga in på gymmets Virtual Trainer bara för att direkt mötas av sitt egna personliga träningsprogram.

Årets Språngbrädeföretag

2012-03-21

Virtual Trainer utsågs på Tillväxtdagen i Halmstad till Årets Språgbrädesföretag.
Priset är instiftat av CONNECT Väst Halland, och syftar till att uppmärksamma och belöna entreprenörer för att de med sina insatser och ibland också försakelser inte bara skapar direkt tillväxt och nya arbetstillfällen, utan också för att de utgör goda förebilder och visar vägen för andra entreprenörer.

Pressrelease

Connect Väst

Mest visade övningarna 2011

2012-02-08

Varje tryck som sker på en Virtual Trainer runtom i Sverige loggas och analyseras i våra statistikverktyg. Med all denna information så har vi nu lärt oss oerhört mycket om Sveriges gymmare!

Alla våra kunder kan själva logga in på sin egen statistiksida och lära sig allt om sina egna medlemmar men vi tänkte även passa på att dela med oss av lite nationella trender. Därför har vi nu utsett de 3 populäraste övningarna under hela 2011!

1a: Oblique Crunch (TRX)
2a: Bollrullning för mage (Pilatesboll)
3a: Crunch på boll (Pilatesboll)

Fler gym väljer Virtual Trainer

2012-01-12

Virtual Trainer fortsätter leverera under vintern och några gym där Virtual Trainer har installerats är Member 24 (Sätra), World Class (Hägersten), Friskis och Svettis Örebro (Kvarnen och Öster), Corpus Friskvårdscentrum (Kinna) samt Frisk Sport & Fitness (Linköping).

Virtual Trainer är en självklarhet på vart gym så tveka inte att kontakta oss för att få veta mer!

Fitnessfestivalen -11

2011-12-07

Vi vill tacka alla besökare som var och träffade oss i Concepts monter på Fitnessfestivalen! Vi vill även rikta ett stort grattis till Seth Ronland som vinnare av Årets PT 2011. Nu kan även våra kunder stoltsera med att de alla har en bit av Sverige bästa PT ståendes på gymgolvet!

ViPR, Rip, Sandball m.m.

2011-11-14

Nu släpper vi återigen ett nytt paket med övningar! Både kompletterande med nya övningar på gamla redskap så som TRX och hantlar men även helt nya redskap som bland annat 26st ViPR övningar och 18st av nya trendiga Rip. Utöver det så finns nu även dynamisk uppvärmning , sandball samt medicinboll.

Alla våra befintliga kunder har under helgen fått sina Virtual Trainers automatiskt uppdaterade med det nya övningspaketet.

Virtual Trainer Levererar!

2011-11-14

Fler och fler kunder har under hösten fått sina Virtual Trainers levererade och nu finns vi att se på bland annat Atlantica Joy (Falköping), Studio Aktiverum (Helsingborg), Life N´joy (Leksand), Puls Gym (Skövde), Stora Enso (Hylte), Breeze Fitness (Ystad) och Volkswagen Golfarena (Halmstad).

Om ni också vill veta hur Virtual Trainer kan göra nytta på er anläggning, tveka inte att kontakta oss!

Nya övningar & funktioner!

2011-09-07

Idag släpper vi en ny version av Virtual Trainer som innebär en rejäl dos med nya övningar! Som vanligt sker uppdateringen automatiskt och gratis för alla våra befintliga kunder. Uppdateringen innehåller 30st nya stretch videor, 2st hantel, 22st TRX, 8st kettlebell, 17st freemotion övningar samt 8st för övriga maskiner.

Nu har vi även lagt till en knapp för att tillfälligt stänga av instruktioner och pilar. Bra för den som bara vill vill se övningens utförande i sitt orgininalutförande oförhindrat av hjälptexter.

Virtual Trainer rekryterar

2011-08-18

Succésagan Virtual Trainer fortsätter och vi söker nu tillökning i vårt team med ytterligare en utvecklare till vårt Halmstadkontor samt en dedikerad säljare till kontoret i Västerås.

Läs mer om jobbet som utvecklare:
Klicka här

Läs mer om jobbet som säljare:
Klicka här

Ansökan skickas till jobba@virtualtrainer.se

Silja-Marie Kentsdottir - Nyanställd Projektledare

2011-07-11

Virtual Trainer Sweden AB växer så det knakar!

Vi välkomnar vår “nya” medarbetare Silja-Marie Kentsdottir till VT-familjen.
Silja som tidigare arbetat deltid blir nu heltidsanställd och kommer att ansvara för allt redan producerat och nyproducerat filmmaterial i VT.

Silja Marie har studerat på MKV programmet vid Högskolan i Halmstad och har stor erfarenhet inom videoproduktion. Hon har bla gjort kortfilm, Tv produktion, dokumentärfilm, animering och musikvideor.

Klitterbadet i Falkenberg väljer Virtual Trainer

2011-06-19

Klitterbadet blir en i raden av att beställa en Virtual Trainer. Virtual Trainer passar perfekt in på det anrika Falkenbergsbadhuset, med sitt stora gym och över 200 000 besökare årligen. Badhuset ligger i utkanten av Falkenberg, 100 meter från stranden och är sammanbyggt med Hotell Strandbaden.

Niklas Eklund – Ny styrelseordförande

2011-06-01

Vi hälsar Niklas Eklund välkommen till Virtual Trainer Sweden AB som bolagets nya styrelseordförande och delägare.

Niklas har varit entreprenör sedan slutet av 80-talet och har drivit flera olika bolag sedan dess med stor framgång. De senaste sju åren har Niklas varit VD för London baserade Livebookings Ltd (www.livebookings.net). Livebookings levererar bokningssystem och marknadsföring till restaurangbranschen och driver bl.a. Bookatable.com.

2:a pristagare i Venture cup

2011-05-11

Inför en publik på över 350 personer mottog Virtual Trainer andra pris i Venture Cup Väst affärsplanstävling. Konkurrensen har varit hård – totalt har 342 bidrag lämnats in under tävlingsåret. Vi vill tacka alla våra kunder för den feedback ni gett oss som gjort det möjligt att bevisa nyttan och funktionen i vår produkt.

Nu kommer vi gå vidare till Sverigefinalen och tävla bland landets absolut hetaste uppstarts och tillväxtbolag!

ProMa Sollentuna väljer Virtual Trainer

2011-05-04

Nu finns det även en Virtual Trainer på ProMa Sollentuna sim och sporthall!

ProMa är en aktör på marknaden som driver anläggningar med inriktning på bad, wellness, rehab och upplevelse. Vi skapar mervärden för våra kunder genom att erbjuda attraktiva tjänster av hög kvalitet. Vi tillhandahåller flexibla lösningar för träning, bad, konferens och rekreation.

Virtual Trainer är nominerad till Bästa Affärsplan i Venture Cup Väst!

2011-04-28

Tidigare i höstas vann vi pris för bästa affärsidé och nu är Virtual Trainer även nära prispallen i moment 3, där bidragens
affärsplaner tävlar mot varandra. Till regionfinalen den 5 maj är det 10 bidrag nominerade av totalt 347 inlämnade bidrag, varav Virtaul Trainer har äran av att vara ett.

Vad
är Venture Cup?

Venture
Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor.

Inspelningsvecka

2011-04-21

Förra veckan var det inspelning för hela slanten i studion hos Iamjesper i Halmstad! Vi kompletterade utbudet av instruktionsfilmer för Virtual Trainer inom kategorierna TRX, Stretch, maskiner samt gruppträningspass. Det blev allt som allt över 150 nya filmer.

Måndagen spenderades till att filma TRX-videor med Sveriges egna TRX-guru Seth Ronland, som vi tackar för utmärkt utfört jobb.

Tisdagen användes effektivt för att spela in över 60 nya stretchfilmer tillsammans med fitnessprofilen Dencie Lundevall.

Onsdagen & torsdagen användes för gruppträningspass samt filmer på maskinövningar. Under dessa inspelningar använde vi Benjamin Sällström på maskinvideorna och Denice Lundevall samt Sandra Lindström för passen.

Vi på Virtual Trainer vill också passa på att tacka våra sponorer. Ett stort tack till Eleikosport för träningsutrustningen och Dcore som sponsrade med kläder!

Hälsoteknikcentrum forskar kring Virtual Trainer

2011-04-01

Hälsoteknikcentrum (HCH) samlar företag, användare, de halländska kommunerna, Region Halland samt högskolan för att gemensamt driva utvecklingen inom hälsoteknikområdet. Genom samverkansprojekt och arbete i innovativa miljöer som leder till nya produkter och tjänster, ska projektet bidra till att öka innovationstakten och konkurrenskraften hos företagen.
HCH kommer under våren och sommaren att göra användaranalyser på hur Virtual Trainer används ute på träningsanläggningarna.

Friskis & Svettis Kungsbacka väljer Virtualtrainer

2011-03-03

Med över 8000 medlemmar eller 11% av Kungsbackas befolkning så är Friskis & Svettis Kungsbacka ett gym där personalen alltid har mycket att göra. Men med en Virtualtrainer har de nu ytterligare en instruktör i gänget! En instruktör som alltid är tillgänglig, aldrig sjuk eller trött och som står där från öppning till stängning, måndag till söndag, allt för en kostnad på 75kr om dagen.

Som ett ytterligare steg i vårt samarbete med Friskis & Svettis så kommer vi nu i samarbete med Kungsbacka att utöver våra +150 instruktionsfilmer inom styrkeövningar, stretching m.m. även erbjuda filmer från samtliga gruppträningspass som är finns tillgängliga inom Friskis & Svettis organisationen. Med den här funktionen så kan även den mest inbitna skrotlyftaren förhandsgranska de olika passen, hitta något som passar just honom och sen våga testa något nytt!

Stockholms Universitet väljer Virtualtrainer

2011-02-11

Vi välkomnar Stockholms Universitet som användare av Virtualtrainer. Ett Universitet som vill, kan och vågar satsa på ny och
fräsch teknik, där deras medlemmar och personal nu kommer kunna höja sin kunskapsnivå och därmed njuta av en säkrare och mer varierad träning på gymmet.

Virtualtrainer är perfekt för Stockholms Universitet och dess medlemmar som består av både studenter samt lektorer och personal. Men då det är ett gym som har begränsat med utbildad personal på plats så kommer nu VirtualTrainer alltid finnas där tillgänglig för medlemmarna dygnet runt.

http://www.su.se

Bästa affärsidé 2010

2010-12-12

Vi är mycket stolta över att kunna berätta att Virtualtrainer har vunnit pris för bästa affärsidé i Venturecup väst 2010! Utöver prischeck som vi får tacka en rad sponsorer för så är det även väldigt kul att åter igen få bekräftelse på att vår produkt har en tydlig nytta för våra kunder.

Lansering av Virtualtrainer

2010-12-01

Idag är den stora dagen för oss i Virtualtrainer teamet då vi äntligen har vår officiella lansering! Håll gärna utkik på detta utrymmet för nyheter och uppdateringar angående allt som händer kring Virtualtrainer produkten.

Besök oss på Fitnessfestivalen

2010-11-29


Virtualtrainer kommer att ställa ut på Fitnessfestivalen på Svenska mässan i göteborg 11-12 december. Besök oss gärna i monter D:1.2 och tag chansen att testa en av de Virtualtrainer maskiner som finns på plats eller bara hälsa på oss i teamet. Efter en lång och hård tid med utveckling så är det här första gången vi visar upp produkten offentligt och vi kommer därför även bjuda på lite obligatoriskt bubbel!